V podzimním menu má své nenahraditelné místo polévka

320
0
Share:

Pro podzimní sychravé dny a s nimi spojené chmury je ideální teplá vydatná polévka. Nejenom že zasytí, ale také pořádně prohřeje. Podzim je úrodný, dozrává spousta zeleniny, máme tedy z čeho vybírat. Hodně oblíbené bývají krémové polévky, které jsou oblíbené pro jemnou strukturu a chuť, s níž se ovšem dá parádně kouzlit.

Moderní způsob vaření

Řada žen, ale i mužů, kteří rádi vaří, nejspíš teď namítne, že připravovat polévku ve shonu všedního dne je poměrně náročné na čas. Navíc, u hrnce musíte stát, protože s polévkou je třeba míchat, krémové polévky se mixují, pasírují, či jinak se s nimi kouzlí, aby získaly onu báječnou krémovou texturu. Pokud si ovšem připravujete polévky často, jezdíte na chatu nebo chalupu, míváte v práci směny, takže pak složitě řešíte, kdo dětem připraví večeři, šikovným pomocníkem se může stát polévkovač. Do téhle praktické nádoby naházíte všechny oblíbené ingredience, od zeleniny, přes houby až po koření a bylinky, zapnete, a pak se už nemusíte o nic starat. Na kuchyňské lince navíc nezabere moc místa.

Ideální pomocník do kuchyně v uspěchaných všechních dnech.

Nám se zalíbil polévkovač My Daily Soup od Tefalu, který má tři automaticky nastavené programy umožňující přípravu krémové polévky, polévky s kousky a také lahodného studeného smoothie. Všechny tyto programy lze navolit na přehledném ovládacím panelu s digitálním displejem, a to včetně funkce automatického čištění. Povrch polévkovače je dokonale izolovaný, takže není třeba se bát jakékoli nehody. Přístroj má objem 1,2 l, takže je vhodný i pro čtyřčlennou rodinu. Praktické je, že polévku můžete servírovat rovnou z nádoby.

Polévka na talíři

Dneska bude cuketová, protože nejenom na záhonech, ale v obchodech najdete spoustu různých druhů cuket. A cuketová polévka je vynikající. Takže jak ni?

V polévkovači připravíte nejenom cuketovou polévku …

Krémová sýrová polévka s cuketou

Pro 4 osoby potřebujete: 600 g cukety nakrájené na kostičky, 60 g nakrájené cibule, 100 g plnotučného krémového sýru, 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu, 400 ml vody, sůl a čerstvě namletý pepř

Do přístroje dejte cibuli, krémový sýr, cuketu, 1 lžíci estragonu a vodu. Přidejte sůl. Polévkovač zaklopte a vyberte program krémová polévka. Po dokončení procesu vaření nalijte polévku do misek, posypte zbytkem estragonu a čerstvě mletým pepřem.

Tip: podávejte posypané špetkou chilli

Polévkovač koupíte například ZDE.

Jste „polévkoví“? Zkuste další recept.

Připravila: redakce

Foto: Pixabay, Tefal

Share: